EN

8 Mart'ta 8 Soru - Kocaeli, Kadınlar için Nasıl Bir Kent?

16-07-2022
Paylaş:

Lotus Kadın olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 8 soru hazırladık. Dernek olarak yaptığımız açıklamada, " Biz kadınlar için yaşadığımız ilişkinin güvenli olması kadar yaşadığımız kentlerin de güvenli ve kapsayıcı olması önemlidir. Güvenle sokağa çıkabilmek, kamusal hizmetlerden yararlanmada zorluklar yaşamamak, iş fırsatlarına erişim ve eşit çalışma koşulları toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması açısından önemli birer adımdır.

 

ÇALIŞTAYDA KONU MASAYA YATIRILACAK

Bu 8 Mart’ta yaşadığımız kenti, mahalleyi ve sokağı 8 soruda incelemeye başlıyoruz. 8 temel başlıkta topladığımız ifadelerde Kocaeli’li kadınların verdikleri cevapları kent gündemine taşıyacağız. Çünkü bu konular başta yerel yönetimler olmak üzere tüm kentin birlikte çözmesi gereken sorunlar. Yapacağımız araştırmalar sonunda ilgili tüm paydaşların katılımıyla düzenleyeceğimiz çalıştayda konuyu masaya yatırmayı planlıyoruz. İlerleyen günlerde çalıştayla ilgili daha detaylı bilgi paylaşacağız.

Kocaeli'li kadınlar ne düşünüyor, ne yaşıyor? Tüm Kocaeli’li kadınların cevaplarını bekliyoruz. Cevaplarınızı sosyal medya hesaplarımızdan ve anket linkinden bizimle paylaşabilirsiniz.

1. Kocaeli'de bir kadın olarak geceleri sokağa çıkmakta endişe duyar mısınız?

2. Kocaeli'de bir kadın olarak toplu taşımayı kullanırken zorluk yaşar mısınız?

3. Kocaeli'de bir kadın olarak yaşadığım ilçede kadın dayanışma ve danışma merkezi vardır.

4. Kocaeli'de bir kadın olarak ilk adım sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşar mısınız?

5. Kocaeli'de bir kadın olarak çocuk ve yaşlı bakımı konusunda ücretsiz hizmetlere erişebilir misiniz?

6. Kocaeli'de bir kadın olarak sosyal, kültürel, eğitimsel faaliyetlere erişmekte zorlanır mısınız?

7. Kocaeli'de bir kadın olarak kent yaşamıyla ilgili kararlarda kendinizi söz sahibi hisseder misiniz?

8. Kocaeli'de bir kadın olarak çalışma yaşamında ayrımcılık yaşar mısınız?

 

8 Mart'ta 8 Soru - Kocaeli, Kadınlar için Nasıl Bir Kent?
Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.