EN

Adıyaman'dayız!

14-07-2023
Paylaş:

Afet Sonrası Destek Programımıza “Sivil Toplum Destek Vakfı” ve “Turkey Mozaik Foundation” desteğiyle, kadınların güçlenmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için iş birlikleri kurarak devam ediyoruz!

İzmit Belediyesi'nin kurduğu ve koordinasyonunu sağladığı çadır kentte İzmit Belediyesi ekipleri ile bir araya geldik! Derneğimizin faaliyetleri ve muhtemel iş birlikleri üzerinde istişarelerde bulunduk. Ayrıca İzmit Belediyesi tarafından inşaatı süren konteynır kenti de ziyaret ederek kadın bakışıyla alanda yapılabilecek iyileştirme önerilerimizi ve desteklerimizi sunduk. Gölgelendirme en önemli ihtiyaçlardan!

Çadırkentte faaliyet gösteren Mor Yerleşke'de Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu bünyesinde çalışan çocuk gelişimi uzmanı ve ebe ile görüşerek kadınların ve çocukların ihtiyaçlarını konuştuk. Alanda sürekli çalışan kadınların olması çok önemli. Ancak kadın çalışanların da desteklenmeye olan ihtiyacını unutmamak gerekiyor!

Narlıkuyu çadır kentinde faaliyet gösteren Afet için Kadın Dayanışması, Dayanışmanın Kadın Hali Derneği ve Lider Kadın Derneği’ni ziyaret ettik. Kadınların güncel durumlarını ve beraber yapabileceklerimizi, önümüzdeki dönem projelerimizi görüştük. Sahadaki kadın örgütlerinin sayısının artması hepimizi heyecanlandırdı!

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı dikiş nakış ve el sanatları eğitmenleriyle görüşerek alanda kadınların psikososyal ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışılabilecek alanları değerlendirdik ve güncel ihtiyaçlarını tespit ettik. Adıyaman Halk Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret ederek sahada yaptıklarımızı paylaştık ve yürütülecek iş birlikleri için temaslarda bulunduk.

Sahadaki iş birliklerimizi geliştirmek için Adıyaman'da çalışan sivil toplum örgütlerinin rutin olarak düzenlediği toplantılara da dahil olduk. Yaklaşık 15 sivil toplum örgütünün katıldığı toplantıda sahadaki faaliyetlerimizi, kadınlarla ilgili gözlemlerimizi paylaştık. Adıyaman'da dayanışmanın çok güçlü olduğunu gördük, birlikte güçlendik!

Neler Yapıyoruz?

  • Önce kadınlarla bireysel olarak ve gruplar halinde bir araya gelerek ihtiyaçlarını ilk elden dinliyoruz.

  • Sahada dağıtım yapmadan önce, kimseyi geride bırakmamak ve asıl ihtiyaçları doğru biçimde anlamak üzere sahada çalışan görevlilerle iletişim kuruyoruz.

  • Belirlenen ihtiyaçlar ve desteklenebilecek alanlar için sahada bulunan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile görüşerek iş birlikleri geliştiriyoruz.

  • Kadınların ihtiyaçlarını Adıyaman esnafına da destek olmak amacıyla yerelden karşılamaya özen gösteriyoruz.

Neler Yaptık?

  • Kadınların öne çıkan hijyen ihtiyaçları için genel temizlik ve kişisel hijyen malzemelerini temin ettik ve dağıtımını yaptık.

  • Kadınların üreme sağlığı ihtiyaçlarını TAP Vakfı’nın desteği ile giderdik.

  • Karnelerini alan çocukların iyilik hâllerinin destekleneceği etkinlikler için kırtasiye ihtiyaçları temin ettik.

  • Havaların ısınmasıyla artan iç çamaşırı ve yazlık kıyafet ihtiyaçlarını temin ettik ve dağıtımını yaptık.

  • Üç farklı alanda kadınların ve çocukların gündüzleri çadırların sıcağından çıkarak sosyalleşebileceği gölgelik alan ihtiyacını giderdik.

  • Bayram öncesi kadınların ve çocukların kişisel hijyen kapsamında kuaför ihtiyaçları için malzeme ve yerelden bir kuaför desteği sağladık.

  • Kadınların gün içinde bir araya gelebilecekleri psikososyal destek alanlarından el sanatları ve dikiş nakış kursu için malzemeler temin ettik.

  Kadınların gözden kaçan ihtiyaçlarını görmek ve karşılamak için çalışmaya devam ediyoruz!

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.