EN

Deprem Bölgesindeki Çalışmalarımız

19-05-2023
Paylaş:

Deprem bölgesinde kadınların güçlenmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Bunun uzun ve zor bir yol olduğunu bilerek, insan gücümüzün yettiği kadar alanda etkin olmaya çalışıyoruz.

Kadınların ihtiyaçları göz ardı ediliyor ya da zaten onlara hiç sorulmuyor. Bu durum afet şartlarında çok daha vahim sonuçlara yol açıyor. 

Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın ve Turkey Mozaik Foundation iş birliği ile hayata geçirilen Doğrudan Destekler Fonu’dan aldığımız destekle kadınlara ulaşıyoruz. Bu kapsamda İzmit Belediyesi tarafından Maraş’ta kurulan çadırkentte çalışmaya başladık. Kadınların ihtiyaçlarını yine kadınların katılımıyla tespit ettik. Hâlâ en temel ihtiyaçlardan biri hijyen! İç çamaşırı ve hijyen malzemelerini tedarik ederek kadınlara ulaştırdık. Çocuklar için sinema gecesi düzenledik. 

  Kadınların çadır ve konteynırkentlerde bir araya gelmeye, sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Söyleyecek sözleri, çözüm önerileri, yapmak istedikleri var!

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.