EN

LOTUS KADIN GÖNÜLLÜSÜ NELER YAPABİLİR?

Lotus Kadın Etkinlik/Proje Gönüllüsü

Etkinlikler ve projeler kapsamında ihtiyaç duyulan iş başlıkları çıkarılır ve gönüllülerle bilgilendirme toplantısı yapmak üzere çağrı yapılır. Uygun olan gönüllüler bu toplantıya katılarak yapabilecekleri görevleri alırlar. Görev dağılımında uygun zaman, uygun yetenek ve motivasyon durumuna dikkat edilir.

1.Adım: Gönüllü formunu doldur! Doldur ki gönüllü olmak istediğinden haberdar olalım.

2.Adım: Gönüllü bilgilendirme ve etkileşim atölyesine katıl! Gönüllü formunu doldurduğunda en kısa sürede seninle iletişime geçip ilk toplantımıza davet edeceğiz. Resmi olarak gönüllü olabilmen için bu toplantıya katılman ve birbirimizi tanımamız gerekiyor.

Güvenli İlişki Elçisi

Lotus Kadın’ın geliştirdiği “Güvenli İlişki Atölyesi” kız çocukları ve genç kadınların duygusal ilişkilerinde karşılaşabilecekleri şiddet davranışlarını tanımalarını ve buna karşı güçlenmelerini amaçlar. Güvenli İlişki Elçisi ise bu atölyelerin yaygınlaştırılması amacıyla 15 kişilik katılımcı grupları oluşturur.

1.Adım: Gönüllü formunu doldur! Doldur ki gönüllü olmak istediğinden haberdar olalım.

2.Adım: Güvenli İlişki atölyesine katıl! Formun bize ulaştıktan kısa bir süre sonra düzenleyeceğimiz ilk atölyeye seni davet edeceğiz. Önce atölyeye sen katılmalısın, bu grup oluşturmanı kolaylaştırır.

3.Adım: Şimdi sıra daha yakından tanışmaya geldi. Gönüllü bilgilendirme ve etkileşim toplantısına gel ve süreçle ilgili daha çok bilgi al. Resmi olarak gönüllü olabilmen için bu toplantıya katılman ve birbirimizi tanımamız gerekiyor.

4.Adım: Grubunu oluşturmaya başla! Grubunda yeterli sayı oluştuğunda bir Whatsapp grubu oluştur. Sana bir kayıt formu göndereceğiz, bu formu grubunda paylaş ve herkesin doldurmasını sağlamaya çalış. Seninle atölye için yer ve tarih bilgisini paylaştığımızda sen de grubuna duyurabilirsin. Eğer yeterli sayıya ulaşamazsan bize haber ver, grubu tamamlamaya çalışalım.

5.Adım: Atölye başlıyor. Sen de grubun sorumlusu ve aynı zamanda bir üyesi olduğunu unutma. Daha önce atölyeye katılmış olsan bile grubunla birlikte katılman grup üyelerinin kendini güvende hissetmesini sağlar.

Atölye başarıyla tamamlandı. Şimdi Güvenli İlişki Elçisi rozetini gururla takabilirsin.

Grup oluştururken dikkat etmen gerekenler:
  • Grup en az 15 en fazla 20 kişilik olmalıdır. 15’in altına düşmemek için yedek katılımcılar belirleyebilirsin. 20’den fazla katılımcın varsa da ikinci bir grup oluşturabilir ya da oluşturduğun az kişilik grubu bize bildirebilirsin. Biz de grubu tamamlayabiliriz.
  • 18 yaşından küçük katılımcılar olacaksa ancak ailelerinin onayı ile katılabilirler. Aile onay formunu buradan indirip 18 yaşından küçük katılımcılara aile onayını almaları için verebilirsin. Formu yasal ebeveynleri doldurup imzalamalıdır. Katılımcılar an az 15 yaşını doldurmuş olmalıdır.
  • Katılımcılar en fazla 30 yaşında olabilir. Daha büyük yaşta olup katılmak isteyenler olursa onlarla ayrı bir grup oluşturabiliriz. Ancak önceliğimiz 30 yaş altı kadınlar.
  • Katılımcılara atölye içeriği hakkında yeterli bilgiyi vermelisin. Bu konuda ayrıntıları bilgilendirme toplantısında vereceğiz.
Lotus Kadın Dayanışma Ve Yaşam Derneği Gönüllülük Tanımı

Bu politika kapsamında Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği Gönüllüsü, sürekli veya aralıklı olarak, maddi veya başka herhangi bir çıkar beklentisi içerisinde olmadan, emeğini, bilgisini, yetkinliğini, tecrübesini toplumsal fayda yaratmak ve kadınların yararına olduğu düşünülen işlerin yapılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin toplumun her alanında sağlanması için kendi özgür iradesi ve isteğiyle görev ya da görevleri yerine getiren kişi ya da kurumdur.

Genel Prensipler
  • Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği değerleri doğrultusunda tüm gönüllüler eşit mesafede yer alır.
  • Gönüllüler arasında ırk, etnik köken, dil, din, inanç, cinsel yönelim ayrımı yapılmaz.
  • Gönüllülük başvuru formu ile kayıt altına alınır.
  • Her bir gönüllüye potansiyeline, ilgisine ve yeteneğine göre görevlendirme yapılır.
  • Derneğin amaçlarına uygun olarak düzenlenen atölye ve eğitimlere gönüllünün katılması beklenir.
  • Gönüllülere dernek tarafından düzenlenen ve organize edilen oryantasyon süreci uygulanır.
  • Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği, gönüllülerini sürdürülebilirlik ve gönüllülüğün sürekliliği bilinciyle, gönüllülerinin, üstlendikleri görev veya sorumluluklarını yerine getirmeleri için gerekli beceri ve yeteneklerini geliştirmelerini destekler.
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında gönüllü ve fayda sağlayanın bilgilerinin güvenliğini sağlar.
  • Gönüllü başvurusu yapan kişinin ard arda 3 davete cevap vermediği ya da katılmadığı durumda gönüllülük başvurusu düşer.
  • Gönüllülerin aldıkları sorumluluğu yerine getirmediği, ilgili toplantı ve etkinliklere katılmadığı durumlarda gönüllülük süreci karşılıklı değerlendirilerek sonlandırılır.
Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği Gönüllüsü’nün uyması beklenen çalışma ilkeleri:
  • Bağımsız bir kadın sivil toplum örgütünün gönüllüsü olarak her kesimden kadına eşit mesafede durur.
  • LOTUS üye ve diğer gönüllüleri ile hiyerarşik bir ilişkiden kaçınır.
  • Kadın dayanışmasını temel alır.
  • Diğer kadın örgütleri ile dayanışma içindedir.
  • Aldığı sorumluluğu yerine getirir.

Gönüllü Desteği

Kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kaldırılması için birlikte çalışabiliriz. Bizimle birlikte neler yapabileceğine bir göz at.

Bağış Desteği

Şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla birçok  kız çocuğu ve kadına destek olduk, kız cocukları ve kadınlarla dayanışma sağladık.
Sen de bu desteğin ve dayanışmanın bir parçası olmak istersen bağış yapabilirsin.  

  • Iban bilgisi : TR 2300 0100 0729 9750 7700 5003
  • Banka Bilgisi : Ziraat Bankası, Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği, Alemdar-5003 Şubesi

EFT ve havale bağışlarında, size bağışınızın bize ulaştığına dair bilgilendirme yapabilmemiz için açıklama kısmına güncel e-posta adresinizi yazınız.

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.