EN

6 Şubat'ın Ardından

10-09-2023
Paylaş:

"İyi ki ölmedin!"
Deprem bölgesinde insanlar böyle selamlaşıyorlar, dayanışarak hayatta kalma mücadelesi veriyorlar!

6 Şubat'ın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen kadınlar icin yaşam hâlâ çok zor ve bu zorlukta yeni bir düzen kurmaya çalışıyorlar. Bizler de “Afet Sonrası Destek Programımız” kapsamında deprem bölgesinde 7 aylık çalışmamızı bitirdik.

Kadınların yaşama tutunma gayretine destek olmaya çalıştık. Maraş, Hatay ve Adıyaman'da kadın topluluklarını destekledik, kadınların özel ihtiyaçlarını karşıladık ve bunu gündem ettik. Alandaki kadın çalışanları destekledik.

7 ay boyunca çok şey öğrendik, pek çok iş birliği yaparak etki alanımızı genişlettik. Şimdi biraz durup bu öğrendiklerimizi değerlendirerek önümüzdeki süreçte kadınlara destek olmanın imkânları üzerine çalışacağız!

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.