EN

Avrupa Birliği ve UN Women Desteğiyle Güçleniyoruz

14-06-2022
Paylaş:

Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından uygulanan proje kapsamında destek almaya hak kazanan 22 sivil toplum kuruluşu arasında yer aldık.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Türkiye'de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Çok Paydaşlı Ortaklıkların Güçlenmesi' projesi kapsamında mali ve teknik destek sağlayacak.

Ankara'da 8 -10 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Sivil Toplum Ortakları Toplantısı Ödül Töreni ve Proje Uygulama Çalıştayına katıldık. Çalıştayda Türkiye'nin 17 ilinden 22 kadın sivil toplum kuruluşu bir araya geldi ve yeni iş birliklerinin temeli atıldı. Biz de bizim gibi destek alan pek çok kadın örgütü ile tanışma fırsatı yakaladık.

Aldığımız bu kapasite geliştirme desteğiyle, çalışma ekibimizi genişletmeyi ve teknik olarak güçlenmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Kocaeli'yi kadınlar için daha yaşanabilir bir kent olma yolunda çalışmaya daha da etkili bir şekilde devam edeceğiz. Bu güçlenmenin aynı zamanda kentteki paydaşlarımızı da  harekete geçireceğine inanıyoruz.

UN Women Toplu Fotograf
Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.