EN

Bu Atölyeler Genç Kadınları Güçlendiriyor

14-06-2022
Paylaş:

Lotus Kadın olarak 2018 yılında başladığımız genç kadınların güçlenmesi ve şiddete karşı korunması çalışmalarını genişleterek sürdürüyoruz. Uzmanlarla ve uluslararası desteklerle geliştirdiğimiz  “Güvenli İlişki Atölyesi”ni genç kadın ve kız çocukları için hazırladık.

Kampanyaya başladığımız zamandan beri bize gelen  talepler doğrultusunda gençlerle interaktif eğitimler yapma ihtiyacını fark ettik. Bu konuda uzmanlarla çalışmaya başladık. 2018 yılından bu yana yaptığımız çalışmaları takip eden Brüksel Aile Planlama Merkezi bu yeni çalışmalarımızı çok beğendi ve kurudğumuz işbirliği ile atölyeyi geliştir. 

Yaratıcı drama teknikleri ile hazırladığımız Güvenli İlişki Atölyesi genç kadınların ve kız çocuklarının duygusal ilişkilerde güçlenmesini hedefliyor. 

“Bu atölye sayesinde yalnız olmadığımı fark ettim ve çok şey öğrendim.”

Atölye 10-12 kişilik gruplarla 4 saatlik bir çalışma olarak uygulanıyoruz. Şimdiye kadar uyguladığımız atölyelerde katılımcılar böyle bir fırsatı ilk defa yakaladıklarını, daha fazla kadının bu atölyelere katılmasını istediklerini belirtti. Bu amaçla üniversite öğrencileri “Güvenli İlişki Elçisi” olarak atölye gruplarını oluşturmaya gönüllü oluyorlar. 

Katılmak ya da gönüllü olmak isteyenler başvuru yapabilirler.

Veliler, öğretmenler, eğitmenler atölye organize etmek için bizimle iletişime geçebilir. 

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.