EN

Eylül Ayı Etkinlik Takvimi

07-09-2023
Paylaş:

Bu ay yine dopdolu! Eylül ayı için hazırladığımız etkinliklerin takvimini sizlerle paylaşalım istedik! Atölyeleri ve sizlerle buluşmayı iple çekiyoruz! İşte o atölyelerimiz ve detayları:

1. SANAT ATÖLYESİ (13 EYLÜL – 18.30)

Zor süreçleri, anlatamadıklarımızı, konuşmaktan korktuklarımızı, endişelendiğimiz, üzüldüğümüz ve dahasını hissettiğimiz duyguları sanat yoluyla anlatıp kendimizi fark ettiğimiz atölyeye davetlisiniz! Bir saat sürecek olan ve bu bir saat sonrasında kendi farkındalığınızın artacağı atölyemize hepinizi bekliyoruz!

2. CİNSEL SAĞLIK ATÖLYESİ (18 EYLÜL – 18.30)

Toplumun sağlıklı oluşu, bireylerin sağlıklı oluşuna bağlıdır. Sağlığın tam bir iyilik hâli olduğu düşünüldüğünde mutlu, şiddetin olmadığı, özgürce iletişim kuran birey, sağlıklı toplumun da temelidir. Bu atölyeyle birlikte cinselliği ve toplumsal cinsiyet gibi cinsellikle ilişkili kavramları tanımak, cinsel organlara, kadınlık ve erkekliğe dair bilgi edinirken tabuları konuşmak, toplumsal kalıp yargıları tartışmak, güvenli cinselliğe dair bilgi edinmek amaçlanmaktadır. Bu amaçlara ulaşmak için tasarlanan atölyemiz yaklaşık iki saat sürecektir. Katılımınızı bekliyoruz!

3. MASAL ATÖLYESİ/ MAVİ SAKAL (22 EYLÜL – 18.30)

Masallar, olağanüstü karakterler aracılığıyla toplumsal gerçeklikleri tüm çıplaklığıyla bize anlatır. Biz bu atölyede “Mavi Sakal” masalına değinip toplumsal cinsiyet kalıplarına bir de masallar aracılığıyla bakacağız. Hepinizi bekliyoruz!

4. ŞARKILARDA TOPLUMSAL CİNSİYET (27 EYLÜL - 18.30)

Şarkılar, kimi zaman sözleri önemsenmeksizin dillere pelesenk olmuş ve toplumu yönlendiren gerçeklik biçimidir. Biz bu atölyede, trajikomik bir şekilde kültürümüzde yer etmiş özellikle popüler şarkılar üzerinden şiddetin türlerine değineceğiz. Öyle şarkılar inceleyeceğiz ki onları hiç bu gözle dinlememiştiniz! Gelin hep birlikte inceleyelim. 27 Eylül’de dernek binasında buluşalım!

Bu tarihlerde kimseye söz vermeyin. Her hafta farklı bir atölye ile dernek binamızda sizlerle buluşmak için can atıyoruz! Nice atölye ve buluşmalarımıza!💛

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.