EN

Güvenli İlişkiler Kuralım #şıpsevivermeyelim

16-07-2022
Paylaş:

“14 Şubat’ta #şıpsevivermeyelim birbirimize güvenelim, hediyemiz güvenli ilişkiler olsun.” diyerek Lotus Kadın olarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede ilişkilerin en başında şiddeti tanımanın ve güvenli ilişkiler kurmanın önemine dikkat çekiyoruz. 

Lotus Kadın olarak, 2018 yılında başladığımız “Şiddetim Olma Sevgilim Ol” kampanyası kapsamında genç kadın ve kız çocuklarının güçlenmesi için farkındalık ve güçlenme çalışmalarına devam ediyoruz. Kampanya kapsamında başlatılan Güvenli İlişki Testini şimdiye kadar dolduran 600’den fazla genç kadın ilişkilerinde şiddetin pek çok farklı türüne maruz kalmıştır.

Sadece hediyelere ve alışverişe odaklanan sevgililer günü aslında güvenli ilişkilerin nasıl olması gerektiğini konuşmak için bir fırsat.

“14 Şubat’ta #şıpsevivermeyelim, birbirimize güvenelim, hediyemiz güvenli ilişkiler olsun.” 

“Genç kadınlar ve kız çocukları deneyimlerini paylaşmak için imkanlar buldukça şiddeti erken tanıyacaklar ve güvenli ilişkiler kurmak için güçlenecekler. Bunun için dernek olarak farkındalık kampanyalarımızla birlikle bu paylaşım ve öğrenme ortamlarını yaratmak için çalışmaya devam ediyoruz. Oluşturduğumuz yaratıcı drama atölyesini bu yıl mart ayından itibaren yaygınlaştırmaya başlayacağız. Bu konuda yurt içi ve yurt dışından sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yaparak kendimizi geliştiriyoruz.”

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.