EN

Kocaeli'de Kadın Olmayı, Kadınlarla Konuştuk

15-06-2022
Paylaş:

KOCAELİ’DE KADIN OLMAK KENT SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle, BM Kadın Birimi tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında düzenlediğimiz “Kocaeli’de Kadın Olmak – Kentte Kadın Politikaları, Sorunlar ve Çözümleri Önerileri Çalıştayı” 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. 

Çalıştay, Kocaeli genelinde kadınlarla yaptığımız saha araştırmasının sonuçlarının sunumuyla başladı. Yaptığımız saha çalışmalarından elde ettiğimiz sonuçlara göre kadın sorunlarını kadın emeği, bakım emeği, kadına yönelik şiddet, mobilizasyon, kent katılımı olmak üzere 5 başlıkta masaya yatırdık. Çalıştaya BM Kadın biriminden temsilciler ve farklı sivil toplum örgütlerinden ve uzmanlık alanlarından 34 kadın katıldı. 

Çalıştay çıktılarını bir rapor olarak kamuoyuyla paylaşacak ve çözüm önerilerinin hayata geçmesi için takipçi olacağız.

Bu web sitesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile UN Women tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında oluşturulmuştur. Bu web sitesinde ifade edilen görüşler Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği görüşleridir ve BM Kadın Birimi, Birleşmiş Milletler, bağlı kuruluşları ya da Avrupa Birliği’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.